arrow_drop_up arrow_drop_down
Team spirit vuistje in bedrijfstuin

Ook liever productieve medewerkers dan ziekteverzuim?

Laat je bedrijfstuin werken aan meer werkgeluk

Waarom je bedrijfstuin inzetten voor werkgeluk?

Team spirit

Sterker groepsgevoel

Een boeiende tuin brengt mensen samen tijdens de pauze

Meer productiviteit

Meer productiviteit

Na een kwalitatieve pauze kan je meer geconcentreerd werken

Laat je bedrijf stralen

Uitstraling bedrijf

Je bedrijfstuin is heel zichtbaar voor medewerkers en klanten

Minder ziekteverzuim

Minder zieken

Als medewerkers zich goed voelen op het werk, zijn ze beter bestand tegen vermoeidheid en stress.

Investeren in groen betaalt zichzelf terug

Snelle ROI

Dankzij meer productiviteit en minder verzuim, betaalt een investering in kwalitatief groen zich snel terug.

Tuin op maat van je bedrijf

Bedrijfstuin op maat

Ga voor een tuin die perfect past bij je bedrijf en jullie waarden.

Beperkte investering met groot resultaat

Beperkte investering

Zelfs met een beperkte ingreep kan je al mooie resultaten bereiken.

Zorgzaam HR beleid

Zichtbaar HR-beleid

Toon jullie engagement voor je medewerkers en hun gezondheid

Bedrijfsgroen is een duurzame investering

Duurzaam resultaat

Investeren in bedrijfsgroen geeft langdurig resultaat. 

Niet echt een uitnodigende plaats om te pauzeren

Geniet van de voordelen van groen in je dagelijkse woon- en werkomgeving

Voel je rustiger en gezonder met planten

Dat contact met planten en groen een heel grote invloed op ons welzijn heeft, wordt al decennia lang wereldwijd bestudeerd. In een groene omgeving voelen mensen zich rustiger en gezonder. We blijken beter focus te kunnen houden en ons gelukshormoon wordt opgewekt. 

Een onaantrekkelijke kostenpost ?

Toch merken we dat de meeste bedrijven hun tuin beschouwen als een kostenpost en noodzakelijk kwaad. Bij gebrek aan aandacht, bestaat die bedrijfstuin uit een wekelijks gemaaid gazon, een haag en een onkruidvrije parking. En naast het atelier staat traditioneel een picknicktafel of zitbank op de parking. Niet bepaald aantrekkelijk dus.

Een kwalitatieve pauze maakt je medewerkers productiever

Stel je daarentegen voor dat jouw bedrijfstuin je medewerkers uitnodigt om tijdens hun pauze even te profiteren van de buitenlucht. Dat jouw mensen mentaal tot rust komen en er sociaal contact ontstaat tussen collega's van verschillende afdelingen. Zo verhoogt hun productiviteit na een kwalitatieve pauze.

Kies voor een bedrijfstuin die voordelen biedt voor je bedrijf én je medewerkers. 

Het is hoog tijd voor een nieuw concept voor bedrijfsgroen. 

Team spirit tussen collega's

Betere medewerkers aantrekken
én behouden

Medewerkers zijn het belangrijkste goed van een onderneming. Met een sterk team kan je doelen bereiken en bergen verzetten. Tegenwoordig blijkt het in vrijwel alle branches een uitdaging om de juiste medewerkers aan te trekken.
Een hoger loon volstaat niet meer.

Investeren in groen maakt de werkomgeving aantrekkelijker. Dit aspect is bijzonder belangrijk voor hogere profielen, maar geldt ook steeds meer voor de jongere generatie. Medewerkers spenderen vaak meer (actieve) tijd op het werk dan thuis en ze willen zich dan ook goed voelen op hun werkplek. 

Creëer dus een aangename werkomgeving die ook van buitenaf duidelijk zichtbaar is.
Zo wordt jouw bedrijf een magneet voor potentiële en bestaande medewerkers.

Mooie buitenruimte geeft rust

Betere pauzes, minder stress
en burn-out

Bijna de helft van de Belgische werknemers heeft niet voldoende energie om een volledige werkdag productief te zijn. Bovendien leidt de werkdruk voor één op de drie Vlaamse werknemers  zelfs tot problematische psychische vermoeidheid.
Het is dan ook absoluut noodzakelijk om op regelmatige tijdstippen herstelmomenten
in te voeren waarop mensen fysiek en mentaal tot rust kunnen komen.

Wie een kwalitatieve pauze neemt, even beweegt en zijn hoofd leeg maakt, kan nadien zo veel productiever werken. De lunchpauze is een kans bij uitstek om terug op kracht te komen en de namiddag vol energie aan te vatten. 

Als bedrijf heb je er dus alle baat bij om je medewerkers te stimuleren om een gezonde pauze te nemen. Een aangename groene omgeving die uitnodigt om je pauze in door te brengen, kan hier een grote ondersteuning in zijn.

Bij op krokus in bedrijfstuin

Aantrekkelijk voor je marketing

Een aantrekkelijke bedrijfstuin is een goudmijn voor jouw marketing.
Je toont heel visueel jullie engagement voor de natuur, jouw medewerkers, het milieu... Prachtig én origineel fotomateriaal om zowel in jouw externe als je interne communicatie te gebruiken.

Door foto's en verhalen uit je eigen bedrijf te delen, vertel je een veel
persoonlijker verhaal. Zo onderscheid je je gemakkelijker van je concurrenten.
Mensen kopen liever van mensen dan van een onbekende firma.

Groen doet meer verkopen. Uit onderzoek blijkt dat mensen in een groene omgeving tot 25% meer willen uitgeven. Een buitenkans om je bedrijfsgroen
snel terug te verdienen.

Groendak sedumdak groene oase

Meerwaarde voor je gebouw

Een gebouw in een groene omgeving is 4 tot 8% meer waard dan in een grijze omgeving. Het is dus rendabel om je omgeving te vergroenen én je omgeving aan te zetten hetzelfde te doen. 

Door een boeiende bedrijfstuin, groendak of groene gevel aan te leggen,  
bescherm je je gebouw tegen de extreme invloeden van de natuur. Zon, neerslag en temperatuurschommelingen worden verzacht of gefilterd. Zo verbetert ook het binnenklimaat en zorg je voor natuurlijke klimaatregeling.

Wanneer je het pand later verhuurt of verkoopt, geeft dit aspect
nog eens meerwaarde. 

Laat je bedrijfstuin renderen

Moeite om gemotiveerde medewerkers aan te trekken?

Breng je medewerkers naar buiten en haal de voordelen binnen

Loonopslag werkt alleen op korte termijn

Een van de grootste uitdagingen voor bedrijven is kwalificeerde en gemotiveerde medewerkers aantrekken én behouden. Dit geldt in alle afdelingen en alle sectoren, van gespecialiseerde arbeiders tot het hoogste management. Een hoger loon aanbieden werkt uiteraard altijd aantrekkelijk. In realiteit is de impact hiervan echter beperkt. Het nieuwe inkomen wordt snel alweer de standaard. Daarom is een loonsverhoging op zich geen bindend middel op langere termijn. Bovendien is het uitkeren van steeds hogere lonen voor de meeste bedrijven geen houdbare situatie.

Werkgeluk als duurzame strategie

Het creëren van een aangename werkomgeving is daarentegen wel een strategie op lange termijn. Werknemers spenderen op dagelijks meer actieve uren op het werk dan thuis. Net daarom kiezen steeds meer bedrijven ervoor om in te zetten op het werkgeluk van hun medewerkers.
Het menselijke aspect van hun Human Resources wordt nieuw leven ingeblazen.  

Elementen die bijdragen tot meer werkgeluk

Groepssfeer over de afdelingen heen

Groepssfeer het jaar rond

Bij "Team Spirit" wordt vaak meteen gedacht aan team buildings. Deze uitstappen hebben ongetwijfeld hun nut. In het beste geval kunnen ze de sfeer binnen een team nieuw leven inblazen. Anderzijds heeft een eenmalige activiteit maar een beperkte nawerking en zal dit zelden door alle teamleden even sterk gewaardeerd worden. Een team building is doorgaans ook beperkt tot tot één afdeling in geval van een groter bedrijf. 

Een aangename werkomgeving in plaats van loonsopslag

Een aangename werkomgeving 

De werkomgeving aangenamer maken, is een duurzame optie voor meer werkgeluk. Wie zich goed voelt in zijn dagelijkse omgeving, is meer geëngageerd en productiever. Een goed gevoel draag je mee in alle aspecten van je job.
Collegialiteit en een sterke bedrijfscultuur

Collegialiteit over de afdelingen heen

Je werkt pas écht verbindend als je een omgeving kan creëren die je team leden voldoende uitnodigt om zich te verplaatsen tijdens hun pauze. Waar medewerkers samen komen pauzeren, hebben ze de mogelijkheid om collega's van verschillende afdelingen beter te leren kennen en versterkt de bedrijfscultuur.
Beweging tijdens de pauze om te ontspannen

Bewegen laat het bloed stromen en de prikkelt de hersenen

Tijdens je pauze tot buiten stappen, is een milde vorm van lichaamsbeweging. Hierdoor gaat je bloed sneller stromen tot in je hersenen. Stramme spieren en zelfs je ogen kunnen even ontspannen. Een actieve(re) pauze biedt dus ook heel wat fysieke voordelen waardoor je medewerkers zich beter in hun vel voelen.
Een beter gevoel en minder last van stress

Beter bestand tegen stress

Meer groen in je directe werkomgeving werkt rustgevend. Daardoor zijn medewerkers beter bestand tegen stress. Ze voelen zich beter in hun werk, wat dan weer leidt tot minder ziekte en absenteïsme.
Word een magneet voor nieuwe medewerkers en klanten

De aantrekking van een sfeervol bedrijf

Een bedrijf met een positieve bedrijfscultuur trekt gemakkelijker gemotiveerde medewerkers aan. Ook enthousiaste medewerkers brengen zelf graag nieuwe collega's aan uit hun eigen omgeving. Een duidelijk voordeel dus!

Bouwen aan je bedrijfscultuur 

in je tuin

Het is duidelijk dat werken aan medewerkersgeluk een essentieel onderdeel moet zijn van je bedrijfscultuur. Maar misschien is het niet zo evident hoe je eraan moet beginnen? Green4Business helpt je graag met het uitwerken van een plan van aanpak én met de uitvoering ervan. 

Wij geloven erin dat groen een verbindend element is om op dagelijkse basis aan meer werknemersgeluk te werken. 

Ben je overtuigd dat jouw bedrijfstuin meer te bieden heeft?

Contacteer Green4Business vandaag nog om een kennismakingsgesprek te plannen. Eerst bespreken we wat jullie uitdagingen en jullie belangrijkste wensen zijn. Daarna bekijken  we welke  mogelijkheden jullie terrein te bieden heeft. Want élk bedrijf, waar of hoe het ook gelegen is, heeft mogelijkheden om een aangenamer klimaat voor je medewerkers te creëren. Soms zijn ze minder evident of zijn de mogelijkheden net té groot.
Wij begeleiden jullie graag om een gerichte keuze te maken die impact maakt.