Team spirit vuistje in bedrijfstuin

Brengt jouw bedrijfstuin geld op of blijft hij een kost?

Zet je bedrijsgroen in voor werkgeluk en laat het renderen

Investeren in groen betaalt zichzelf terug

Snelle ROI

Door meer productiviteit & minder verzuim, betaalt je investering in kwalitatief groen zich snel terug.

Meer productiviteit

Meer productiviteit

Na een kwalitatieve pauze kan je team meer geconcentreerd werken

Laat je bedrijf stralen

Uitstraling bedrijf

Je bedrijfscultuur is heel zichtbaar voor (potentiële) medewerkers en klanten

Minder ziekteverzuim

Minder ziekteverzuim

Als medewerkers zich goed voelen op het werk, zijn ze beter bestand tegen vermoeidheid en stress.

Een boeiende bedrijfstuin brengt mensen samen

Sterker groepsgevoel

Een boeiende tuin brengt mensen samen en versterkt sociale interactie.

Tuin op maat van je bedrijf

Bedrijfstuin op maat

Ga voor een tuin die perfect past bij je bedrijf en jullie waarden, hoe groot of klein die ook is. 

Green4Business staat voor je klaar

Van tuinonderhoud naar beleving

Een bedrijfstuin biedt kansen in overvloed, maar hoe voorkom je dat het enkel een kostenpost wordt? Hoe kan je meerwaarde creëren die verder gaat dan een mooi plaatje? Hoe wordt jouw bedrijfsgroen een magneet voor nieuwe medewerkers en een onmisbaar deel van je bedrijfscultuur?

Ons familiebedrijf onderhoudt al meer dan 40 jaar bedrijfstuinen. We merken dat veel bedrijven hun tuin nog steeds beschouwen als een kostenpost en noodzakelijk kwaad. Bij gebrek aan aandacht, bestaat die bedrijfstuin uit een wekelijks gemaaid gazon, een haag en een onkruidvrije parking. Hier en daar staat naast het atelier een picknicktafel of zitbank op de parking. Niet bepaald aantrekkelijk dus.

Stel je echter voor dat jouw bedrijfstuin je teamleden uitnodigt om tijdens hun pauze even te profiteren van de buitenlucht. Dat jouw mensen mentaal tot rust komen en er sociaal contact ontstaat tussen collega's, zelfs van verschillende afdelingen. Zo verhoogt hun productiviteit na een kwalitatieve pauze en wordt de groepssfeer dagelijks versterkt.

Heel wat multinationals zetten groene elementen al volop in om hun bedrijf aantrekkelijker te maken. Wij zijn er echter van overtuigd dat het inzetten van bedrijfsgroen voor meer werkgeluk, een sterker imago en meer omzet is net ook uitermate geschikt is KMO's. Kleinere ondernemingen zijn flexibeler in het bepalen van hun strategie. Zij merken daardoor de effecten nog sneller dan de grotere spelers. Aanpassingen aan hun bedrijfsgroen zijn doorgaans ook budgetvriendelijker en kunnen heel persoonlijk opgezet worden.

Je  bedrijfstuin biedt voordelen voor je bedrijf én je medewerkers. 

Het is hoog tijd voor een nieuw concept voor bedrijfsgroen! 

Team spirit tussen collega's

Betere medewerkers aantrekken én behouden

Medewerkers zijn het belangrijkste goed van een onderneming. Met een sterk team kan je doelen bereiken en bergen verzetten. Tegenwoordig blijkt het in vrijwel alle branches een uitdaging om de juiste medewerkers aan te trekken.
Een hoger loon volstaat niet meer.

Investeren in groen maakt de werkomgeving aantrekkelijker. Dit aspect is bijzonder belangrijk voor hogere profielen, maar geldt ook steeds meer voor de jongere generaties. Medewerkers spenderen vaak meer (actieve) tijd op het werk dan thuis en ze willen zich dan ook goed voelen op hun werkplek. 

Creëer dus een aangename werkomgeving die ook van buitenaf duidelijk zichtbaar is.
Zo wordt jouw bedrijf een magneet voor potentiële en bestaande medewerkers.

Mooie buitenruimte geeft rust

Echte pauze, minder stress

Bijna de helft van de Belgische werknemers heeft niet voldoende energie om een volledige werkdag productief te zijn. Bovendien leidt de werkdruk voor één op de drie Vlaamse werknemers  zelfs tot problematische psychische vermoeidheid.
Het is dan ook absoluut noodzakelijk om op regelmatige tijdstippen herstelmomenten in te voeren waarop mensen fysiek en mentaal tot rust kunnen komen. 

Wie een kwalitatieve pauze neemt, even beweegt en zijn hoofd leeg maakt, kan nadien zo veel productiever werken. De lunchpauze is een kans bij uitstek om terug op kracht te komen en de namiddag vol energie aan te vatten. 

Als bedrijf heb je er dus alle baat bij om je medewerkers te stimuleren om een gezonde pauze te nemen. Een aangename groene omgeving die uitnodigt om je pauze in door te brengen, kan hier een grote ondersteuning in zijn.

Bij op krokus in bedrijfstuin

Aantrekkelijk voor je marketing

Een aantrekkelijke bedrijfstuin is een goudmijn voor jouw marketing.
Je toont heel visueel jullie engagement voor de natuur, jouw medewerkers, het milieu... Prachtig én origineel fotomateriaal om zowel in je externe als je interne communicatie te gebruiken.

Door foto's en verhalen uit je eigen bedrijf te delen, vertel je een veel
persoonlijker verhaal. Zo onderscheid je je gemakkelijker van je concurrenten.
Mensen kopen liever van mensen dan van een onbekende firma.

Groen doet meer verkopen. Uit onderzoek blijkt dat mensen in een groene omgeving tot 25% meer willen uitgeven. Een buitenkans om je bedrijfsgroen
snel terug te verdienen.

Groendak sedumdak groene oase

Meerwaarde voor je gebouw

Een gebouw in een groene omgeving is 4 tot 8% meer waard dan in een grijze omgeving. Het is dus rendabel om je omgeving te vergroenen én je omgeving aan te zetten hetzelfde te doen. 

Door een boeiende bedrijfstuin, groendak of groene gevel aan te leggen,  
bescherm je je gebouw tegen de extreme invloeden van de natuur. Zon, neerslag en temperatuurschommelingen worden verzacht of gefilterd. Zo verbetert ook het binnenklimaat en zorg je voor natuurlijke klimaatregeling.

Wanneer je het pand later verhuurt of verkoopt, geeft dit aspect
nog eens meerwaarde. 

"Meer werkgeluk leidt tot meer productiviteit".

Maar hoe kom je tot meer werkgeluk voor je team?

Groepssfeer over de afdelingen heen

Groepssfeer het jaar rond

Bij "Team Spirit" wordt vaak meteen gedacht aan team buildings. Deze uitstappen hebben ongetwijfeld hun nut. In het beste geval kunnen ze de sfeer binnen een team nieuw leven inblazen. Anderzijds heeft een eenmalige activiteit maar een beperkte nawerking en zal dit zelden door alle teamleden even sterk gewaardeerd worden. Een team building is doorgaans ook beperkt tot tot één afdeling in geval van een groter bedrijf. 

Een aangename werkomgeving in plaats van loonsopslag

Een aangename werkomgeving 

De werkomgeving aangenamer maken, is een duurzame optie voor meer werkgeluk. Wie zich goed voelt in zijn dagelijkse omgeving, is meer geëngageerd en productiever. Een goed gevoel draag je mee in alle aspecten van je job.
Collegialiteit en een sterke bedrijfscultuur

Collegialiteit over de afdelingen heen

Je werkt pas écht verbindend als je een omgeving kan creëren die je team leden voldoende uitnodigt om zich te verplaatsen tijdens hun pauze. Waar medewerkers samen komen pauzeren, hebben ze de mogelijkheid om collega's van verschillende afdelingen beter te leren kennen en versterkt de bedrijfscultuur.
Beweging tijdens de pauze om te ontspannen

Bewegen laat het bloed stromen en de prikkelt de hersenen

Tijdens je pauze tot buiten stappen, is een milde vorm van lichaamsbeweging. Hierdoor gaat je bloed sneller stromen tot in je hersenen. Stramme spieren en zelfs je ogen kunnen even ontspannen. Een actieve(re) pauze biedt dus ook heel wat fysieke voordelen waardoor je medewerkers zich beter in hun vel voelen.
Een beter gevoel en minder last van stress

Beter bestand tegen stress

Meer groen in je directe werkomgeving werkt rustgevend. Daardoor zijn medewerkers beter bestand tegen stress. Ze voelen zich beter in hun werk, wat dan weer leidt tot minder ziekte en absenteïsme.
Word een magneet voor nieuwe medewerkers en klanten

De aantrekking van een sfeervol bedrijf

Een bedrijf met een positieve bedrijfscultuur trekt gemakkelijker gemotiveerde medewerkers aan. Ook enthousiaste medewerkers brengen zelf graag nieuwe collega's aan uit hun eigen omgeving. Een duidelijk voordeel dus!

Moeite om gemotiveerde medewerkers aan te trekken?

Breng je medewerkers naar buiten en haal de voordelen binnen

Loonopslag werkt alleen op korte termijn

Een van de grootste uitdagingen voor bedrijven is kwalificeerde en gemotiveerde medewerkers aantrekken én behouden. Dit geldt in alle afdelingen en alle sectoren, van gespecialiseerde arbeiders tot het hoogste management. Een hoger loon aanbieden werkt uiteraard altijd aantrekkelijk. In realiteit is de impact hiervan echter beperkt. Het nieuwe inkomen wordt snel alweer de standaard. Daarom is een loonsverhoging op zich geen bindend middel op langere termijn. Bovendien is het uitkeren van steeds hogere lonen voor de meeste bedrijven geen houdbare situatie.

Werkgeluk als duurzame strategie

Het creëren van een aangename werkomgeving is daarentegen wel een strategie op lange termijn. Werknemers spenderen op dagelijks meer actieve uren op het werk dan thuis. Net daarom kiezen steeds meer bedrijven ervoor om in te zetten op het werkgeluk van hun medewerkers.
Het menselijke aspect van hun Human Resources wordt nieuw leven ingeblazen.  

Bouwen aan een bedrijfscultuur 

in je tuin

Het is duidelijk dat werken aan medewerkersgeluk een essentieel onderdeel moet zijn van je bedrijfscultuur. Maar misschien is het niet zo evident hoe je eraan moet beginnen? Green4Business helpt je graag met het uitwerken van een plan van aanpak én met de uitvoering ervan. 

Wij geloven erin dat groen een verbindend element is om op dagelijkse basis aan meer werknemersgeluk te werken. 

Ben je overtuigd dat jouw bedrijfstuin meer te bieden heeft?

Contacteer Green4Business vandaag nog om een kennismakingsgesprek te plannen. Eerst bespreken we wat jullie uitdagingen en jullie belangrijkste wensen zijn. Daarna bekijken  we welke  mogelijkheden jullie terrein te bieden heeft. Want élk bedrijf, waar of hoe het ook gelegen is, heeft mogelijkheden om een aangenamer klimaat voor je medewerkers te creëren. Soms zijn ze minder evident of zijn de mogelijkheden net té groot.
Wij begeleiden jullie graag om een gerichte keuze te maken die impact maakt.